keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Leivontaa :)

Vanha postaus, ennen pienen syntymää on nämä jo leivottu ;)

Lapset halusivat leipoa ja sehän minulle sopi.
Toinen halusi suklaamuffineja ja toinen omenapiirasta.
Kumpaan päädyttiin?
No molempiin tottakai ;)
 
Näihin ohje löytyi täältä *klik*
 
Banaani –suklaamuffinit (n.12 kpl isoja)
 
4dl vehnäjauhoja
2 dl  sokeria (tavallista tai fariinisokeria)
½ tl suolaa
1 ½ tl vaniljasokeria
1 ½ tl soodaa
3 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta (esim. van Houten tai pirkka)
½ dl ruokaöljyä
½ rkl etikkaa (voi jättää myös pois)
2 dl vettä
1 dl keitettyä jäähtynyttä kahvia
2 banaania pieneksi kuutioituna
n.75g tummaa suklaata rouhittuna (esim maraboun dark premium 70% on maidoton tumma suklaa)

 
Mittaa kulhoon jauhot, sokerit, suola, sooda ja kaakaojauhe. Sekoita huolellisesti.
Lisää ruokaöljy, vesi, kahvi ja etikka. sekoita.
Kuori ja halkaise banaani pituussuunnassa neljään osaan ja kuutioi pieniksi paloiksi.
Rouhi tumma suklaa pieneksi rouheeksi veitsellä. 
Lisää taikinaan ja sekoita. Laita paperiset muffinivuoat muffinipellille.
Lusikoi taikina vuokiin niin että paperivuoat ovat melkein täynnä.
Paistoaika kiertoilmauunissa 175 astetta 15min.
 
Halutessasi tee kuorrute:
175g tomusokeria, 1 1/2 rkl kahvia, 25g  sulatettua maidotonta margariinia esim Floora tai Keiju,
1½ rkl kaakaojauhetta,1 tl vaniljasokeria.
Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi ja lusikoi kuorrute jo hieman jäähtyneille muffineille.
Koristele halutessasi sokerikoristeilla.
 
 
Tähän ohje löytyi täältä *klik*
 
Mehevä omenapiirakka
n. 22 cm irtopohjavuokaan
Taikina:
2 kananmunaa
1.25 dl öljyä   
1.25 dl mehua
3 dl vehnäjauhoja
1.5 dl sokeria
0.5 tl suolaa
1.5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria 

Päälle:
n.4 pientä hapanta omenaa
1.5 dl kaurahiutaleita 
50 g maidotonta rasvaa (Keijua) sulatettuna (tai jos maito käy, niin muuta rasvaa)
0.5-0.75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia

Ohje:
Mittaa taikinan kaikki aineet kulhoon ohjeen mukaisessa järjestyksessä
ja sekoita nopeasti sekaisin, älä vatkaa.
Kaada taikina piirakkavuokaan ja levitä tasaisesti pohjalle.
Kuori ja lohko omenat (tai makusi mukaan muita hedelmiä/marjoja).
Lado omenanpalat pohjan päälle.
Sekoita kaurahiutaleiden joukkoon margariinia, sokerit ja kanelia.
Tämän voit tehdä samassa kulhossa missä teit taikinankin.
Ripottele kauraseos omenalohkojen päälle ja laita koko komeus uuniin.
Paista 180 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea eli n. 30-35 minuuttia.


Molemmat oli hyviä, mutta Ukon kanssa tykättiin enemmän omenapiirakasta!
Oli oikeasti ihan mielettömän mehevää ja kosteaa
ja päivän "seisseenä" vielä parempaa, kannattaa kokeilla ;)
Tätä tehdään vielä uudestaan!!!


1 kommentti:

  1. Vois kokeilla raparperilla tätä omenapiirakkaa, kun sitä olis pitkät pötköt venaamassa. Ehkä jo aamuks.

    VastaaPoista