torstai 3. maaliskuuta 2016

Porkkanalettuja vohveliraudalla *nam*

 
Olen pitkään halunnut tehdä porkkanalettuja.
Tein joskus jollakin ohjeella, mutta en tykännyt, jotain puuttui.
Liian laimeaa. Mautonta?
 
Taas etsimään jotain ohjetta, tartuin ensimmäiseen joka vaikutti hyvältä.
Törmäsin Ruokailmiö-blogiin ja siellä tähän ohjeeseen.
 
Muutoin tein aivan kuten ohjeessa, mutta lisäsin hivenen valkopippuria
ja paistoin letut vohveliraudalla.
 
Kyllä sai tämä äiti kehuja, kun letut hävisivät sitä mukaan kun ehdin paistaa.
Näitä todellakin tehdään uudestaan! :)

 
Porkkanaletut (4 - 6:lle)

 200 g porkkanasosetta
3 kananmunaa
n. 4 dl vehnäjauhoja (puolet ohrajauhoja)
6 dl maitoa 
½ tl suolaa
50 g voita tai margariinia

1. Valmista porkkanasose. Keitä n. 200 g porkkanoita paloina ja soseuta vesitilkan kera.
Anna jäähtyä.

 2. Lisää soseen joukkoon kananmunat ja vispaa tasaiseksi.
 Lisää sitten suola, vehnäjauhot ja maito sekä sula voi tai juokseva margariini
ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna turvota jääkaapissa.
Jos taikina on liian löysää, lisää vielä vähän vehnäjauhoja.

 3. Paista valurautapannulla pieniä lettusia ja nauti hillon tai kananmunakastikkeen kera. 



P.S. Meidän neitokainen on suloinen hampaaton <3
Miten voikin olla niin ihana kun hampaat puuttuu :D ;)

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti