tiistai 24. kesäkuuta 2014

PähkinäRaparperiPiirakka

 
400g raparperia
Taikina:
 
150g margariinia
2dl sokeria
1 kananmuna
2dl kermaviiliä
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
½tl soodaa
 
Pähkinämuruseos:
 
1dl vehnäjauhoja
½dl sokeria
1tl jauhettua inkivääriä
100g margariinia
125g (1 pussi) hasselpähkinärouhetta
 
Pese ja kuori raparperinvarret, pätki suunnilleen sentin paloiksi.
Vaahdota rasva ja sokeri.
Lisää kananmuna ja vatkaa kunnolla sekaisin, lisää joukkoon kermaviili.
Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja sooda.
Sekoita juuri ja juuri sekaisin.
Levitä taikina voideltuun torttuvuokaan (halk. 30cm).
Ripottele pinnalle raparperipalat.
Paista 200 asteessa alimmalla tasolla 15 min.
Sekoita sillä välin muruainekset sekaisin.
Levitä seos nokareina tortun pinnalle ja paista keskitasolla vielä 13-15 min.
 Tarjoa jäähtyneenä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.
 
 
Etsin alkukesästä ohjetta hyvälle raparperipiirakalle.
En halunnut mitään peruspiirakkaa ja netin ihmeellinen maailma sai minulta taas kiitosta!
Olen tehnyt tätä piirakkaa jo kahdesti tänä kesänä,
onneksi en tyytynyt resepteihin joita kaapissani oli.
Taikinaan olen itse käyttänyt kermaviilin sijasta rahkaa
ja kuorrutteeseen olen lisännyt lisäksi kaurahiutaleita
ja toisella kertaa pähkinöiden puutteessa mantelilastuja.
Hyvää aina!!!!
 
 Kannattaa kokeilla!
 

1 kommentti: