maanantai 7. huhtikuuta 2014

2 erilaista muffinssiohjetta

Ystäväni V on ollut suureksi avuksi lasten hoidossa <3
kun kerran viikkoon tarvitsen hoitajaa pakolliseen menoon,
on hän yleensä valmis ottamaan lapset hoiviinsa,
vaikka hänellä itselläänkin on 3 pientä lasta.
Viime kerralla leivottiin lasten kanssa välipalamuffineja vietäväksi ja kiitokseksi.
 
Tämän ohjeen löysin Pullahiiren sivuilta ja ohje kopioitu suoraan sieltä.
Muunnoksen tein niin, että laitoin jo tummentuneet banaanit sekaan suklaan sijasta.
 
 

Suklaamuffinssit ystävälle

4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaakaojauhetta
1 1/2 dl fariinisokeria
2 1/2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
3 kananmunaa
1 dl öljyä
1 dl maitoa
2 dl suklaata (hippuina tai rouheena)

Sekoita kaikki kuivat aineet suklaata lukuunottamatta keskenään.
Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, öljy ja maito keskenään.
Lisää nesteet kuivien aineiden joukkoon
ja vatkaa sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan kunnolla ainekset sekaisin.
Lisää lopuksi 3/4 osa suklaasta taikinan joukoon ja nostele lastalla sekaisin.
Täytä muffinssivuoat 2/3 vuoan korkeudesta.
Minulla oli suuria pahvisia vuokia, joilla sain näistä 7 muffinssia.
Tavallisiin paperivuokiin näitä tulee varmasti ainakin 12 kappaletta.
Ripottele lopuksi loput suklaat muffinssien päälle ennen paistoa. 
 
Paista ensimmäiset 5 minuuttia 225 asteessa ja laske sen jälkeen paistolämpötila 175 asteeseen.
Paista muffinsseja vielä noin 15 minuutin ajan tai kunnes ne ovat kypsiä.

Vinkki! Näitä muffinsseja ei kannata ylipaistaa,
vaan kokeilla paistokypsyyttä tikulla jo hyvissä ajoin.  
 
 
Kinuskikissan sivuilta, löytyi näiden ohje :)
Tässä perusohje, mutta sama ohje on muunneltu myös gluteenittomaksi/maidottomaksi!!
Minulta loppui muffinivuoat ja jouduin nämä tekemään pullavuokiin,
joten ulkonäkö ei ole ehkä kaikista houkuttelevin ;)
Mutta kannustan kokeilemaan, sillä kaurahiutaleen rapeus tuo kivan lisän!
 
Murun mustikkamuffinssit
n. 15 kappaletta
 
PERUSOHJE
Taikina:
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl ruokosokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
150 g vaniljajugurttia
4 dl mustikoita
 
Muruseos:
50 g voita tai margariinia
1 dl ruokosokeria
2 dl kaurahiutaleita
 
Vatkaa voi/margariini ja ruokosokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää seos taikinaan vuorotellen vaniljajugurtin
/vanukkaan kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon mustikat.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Jätä tilaa muruseokselle.
Sulata voi/margariini ja sekoita joukkoon ruokosokeri ja kaura/kookoshiutaleet.
Levitä seos vuokiin taikinan päälle.
Paista muffinsseja 225 asteessa 15-20 minuuttia.
Mikäli teit gluteenittoman version kookoshiutaleista, laita tarvittaessa suojaksi folio,
sillä kookoshiutaleet palavat herkästi.
 

3 kommenttia:

  1. Molemmat näyttää herkullisilta. Mutta jo tuo sana suklaa, saa veden kielelle :)

    VastaaPoista
  2. Siis apua, mulla on ollut kauhee välipalanälkä jo vähän aikaa, mutta oon jumiutunu tähän koneelle ja tää oli kyllä niin viimeinen niitti, haha. Näyttää herkullisilta. :)

    VastaaPoista