keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Hampurilaisten ohje

 
Viikonloppu lähestyy, tässä mahtava idea ruuaksi ;)

Pitkän aikaa meidän oli mieheni kanssa tehnyt mieli hampurilaisia,
en kuitenkaan halunnut mitään valmisversioita,
vaan halusin tehdä itse hampurilaissämpylät ja pihvit!!
 
Ohjeita sämpylöihin löytyi paljon, mutta päädyin tähän, ja oli todella hyvää!!!!
Kannattaa siis kokeilla :)
 
Väliin salaattia, suolakurkkua, tomaattia, pekonia ja jauhelihapihvit,
joista niistäkin tuli tosi herkulliset!!!!


 
HAMPURILAISSÄMPYLÄT
20-25 kpl

500g täysmaitoa
75g hiivaa
750g vehnäjauhoja
50g huoneenlämpöistä voita

15g merisuolaa
(seesaminsiemeniä)
 
1.Sekoita kaikki ainekset ja vaivaa koneella 10 min tai käsin tupla-aika. 
2. Anna taikinan levätä kulhossa 30 min.
3. Jaa taikina osiin ja pyörittele paloista sämpylät.
4. Dippaa sämpylät seesaminsiemeniin ja laita ne leivinpaperilla peitetylle pellille.
5. Kohota sämpylät kaksinkertaiseksi huoneen lämmössä, noin 1,5h.
6. Paista 225°C:ssa n. 10 min.
 
(Heti kun sämpylät ovat hieman jäähtyneet, pakasta ne, joita et aio käyttää.)


Loppuviikosta jos saisin päivitettyä tänne tekeleitäkin ;)
Niitä kun on valmistunut ja valmistumassa!!
Mukavaa loppuviikkoa kaikille teille :)

4 kommenttia:

  1. Just äsken söin ja nyt tuli jo nälkä. Näyttää ja kuulostaa todella herkulliselta.
    Mukavaa alkavaa marraskuuta ♥

    VastaaPoista
  2. Uskon, että nuo hampurilaiset ovat paaaljjoon parempia kuin valmishampurilaiset ja terveellisempiä!:)
    Mun tuli nälkä, ovat niin herkun näköisiä;D

    KIITOS jälleen niin kauniista viestistäsi, lämmitti mieltäni kovasti!!♥

    Leppoisaa viikonloppua!!:))

    Halaten, Marikki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin olivat, ei maistunut lisäaineet ja muut ;) Kannattaa kokeilla :)
      Kiitos sinulle :)

      Poista